norrlandsflamma

Citronvatten - Bra för mycket!

Av Malin Nyström - 2012-03-08 16:30

  

Citronsaft innehåller vitaminer som vitamin B, riboflavin och mineraler som kalcium, fosfor, magnesium samt proteiner och kolhydrater. Citron serveras ofta i form av citronvatten. Citronvatten är en hälsosam dryck, speciellt när det dricks på morgonen. Daglig intag av citronvatten ger ett antal hälsofördelar som:


Bra för magen

Citron kan lindra många matsmältningsproblem som illamående och halsbränna när det blandas med hett vatten.  


Utmärkt för Hudvård

Citronen är C-vitamin rik och förbättrar din skönhet, den föryngrar huden inifrån och på så sätt får man en fin glöd i ansiktet. Daglig intag av citron vatten kan göra en enorm skillnad i utseendet för din hud. Den fungerar som en anti-aging och kan ta bort rynkor och pormaskar. 


Hjälp vid halsinfektioner 
Citronvatten är utmärkt att dricka vid halsinfektioner, halsont och halsfluss eftersom det har ett antibakteriellt egendom. För halsont, späd en halv citron med hälften vatten och gurgla ofta.


Bra för viktminskning

En av de stora hälsofördelarna med att dricka citronvatten är att det hjälper en att förlora vikt lite snabbare. Fettförbränningen ökar, man får igång aptiten och mättnadskänslan håller längre.  


Kontroll över högt blodtryck

Citronvatten kan göra underverk för personer med hjärtproblem, tack vare den höga halten av kalium i citronen. Kalium kontrollerar högt blodtryck, yrsel, illamående samt ger avkoppling för kropp och själ. Minskar även mental stress och depression.


Detox
Citronvatten bidrar till att spola ut bakterier och gifter ur kroppen och blodet.


Nu undrar säker många hur mycket man ska dricka. Gör såhär: Det är busenkelt! Blanda 2 dl vatten och saft ifrån en halv citron, klart! Om du vill så kan du självklart ta lite extra citronsaft om det faller dig i smaken, tänk dock på att alldeles för mycket citron kan ge dig karies.


Gör det till en vana att dricka ett glas med varmt citronvatten varje morgon så kommer du garanterat få märka av citronens hälsosamma fördelar.


Read more here!

 
 
Citronvatten-oholic

Citronvatten-oholic

8 mars 2012 22:33

Du ska då dricka jääkligt mycket citronvatten för att få i dig en märkbar mängd proteiner då citron innehåller 1g protein / 100g(enligt livsmedelsverket). Vi kan ta förgivet att citronjuice har samma densitet som vatten (1 dl=100g)och 1 citron ger(enligt realemon)0.3125 dl. Det betyder att du måste äta 3,2 citroner om dagen för att få 1g protein. Så visst innehåller citroner protein. men du måste äta över 3 stycken för att få i dig 1 gram, vilket inte är mycket. Sorry i´m no hater men vissa saker känner jag att jag måste reda ut ;)

http://www.miljomat.se/html/naringsberakningLivsme

Malin Nyström

9 mars 2012 15:49

Haha, det gör ingenting. Är bara glad att någon påpekar på sånt som jag själv inte tänker på eller inte visste om. ^^ Men nu vet jag det, och man lär sig ju någonting nytt varje dag. :)

 
Ingen bild

anonym

15 juli 2012 17:36

jag tycker att din sida var super bra !

Malin Nyström

9 augusti 2012 20:04

Tack så himla mycket! Blir jätte glad av komentarer som denna. :)

 
Ingen bild

Ronja

2 augusti 2012 15:12

Så det är varmt vatten med citron som fungerar mot allt detta?:)

Malin Nyström

9 augusti 2012 20:02

Japp, ibland är det nästan så enkelt så det nästan blir löjligt. Fast självklart så räcker det inte att bara dricka varmt citronvatten, och sedan äta skitmat. Det bästa är att varje dag försöka äta så bra, varierad och nyttig mat som möjligt. :)

 
Ingen bild

Daniel

15 augusti 2012 01:07

Fantastiskt!!! Jag älskar verkligen citron. Mycket intressant fakta här om den =) Bra sida tjejen ;)

Malin Nyström

19 augusti 2012 14:15

Citron är himla gott. :) Tack så mycket!

 
Ingen bild

Sofia

23 augusti 2012 22:56

Jag brukar ha en tillbringare med vatten och 1 hel citron skivad i som jag har i kylskåpet som jag dricker under dagen , super gott och nyttigt :) och efter 1-2 veckor när skivorna sjunkit till botten så är det dax att göra nytt :) ett litet tips bara :D
Bra inlägg btw

 
Frida

Frida

11 september 2012 09:03

Funkar det med citron på flaska? Och hur mycket ska man ta då? :)

http://friidha.devote.se

Malin Nyström

14 september 2012 08:47

Jag själv använder oftast citron på flaska, så det är bara att använda det. Och hur mycket man ska ta, ja det kan man mer eller mindre välja efter sin ege smak. Testa dig fram och ta så mycket du gillar. Personligen så brukar jag ta så pass mycket citron att vattnet blir lite grumligt. :)

 
Ingen bild

kicki

4 november 2012 09:19

blir inte citronvattnet besk efter 1-2 veckor,ja tycker de bara blir de efter en dag.

 
Lens

Lens

14 januari 2013 07:07

Jag har druckit citronvatten i en vecka nu och det känns som en bra vana men hur långt innan man äter ngt annat ska man dricka det ? Gillar din sida mkt :-)

http://pakullen.blogspot.se

 
Ingen bild

Krste

14 februari 2013 12:37

Kan man blanda en hel pressad citron i en liter vatten och drycka upp den under dagen? Och så gör man varje dag! Är det bra eller dåligt allternativ?
Mvh Krste.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards